Monday, January 10, 2011

INGIN BERKONGSI...

HYE..nampak tak tajuk entry 2..kali ni cik tim nak kongsi cikit..berkongsi cerita..cerita ..bukan gosip tau..

gini, bila ada masa terluang cik tim suka duk berbual2 gan kawan2..xkisahla lelaki @ gurl, y penting cik tim bole masuk bila borak gan diaorg nie..

now, cik tim terasa nak kongsi sesuatu..berkogsi cerita..cerita ni cik tim dapat bila duk berborak2 gan diaorg..best@ x, kena la baca dulu kan..hihi..

ini cerita cinta..kuang2..

pandai ke bercinta..xpandai langsung and xromantik langsung..sy cakap sy bukan awk..

jika kita bercinta, kita jgn terlalu menyintai pasangan kita..sbb cinta itu umpama pasir..plez imagine about it..
amik segengam pasir, paling senag amik je pasir kat pantai tok jembal ni..kuit2..ok!! da amik lom pasir?? macam belum ja..cepat dong cari sengemgam pasir..harus praktik benda ni , t baru u all paham ape y cik tim nak sampaikan..hah, ade pun pasir!!..ok, pas2 tolong sy bole?? tolong gengam pasir 2 kuat2 oke..sekuat hati!! dumm..hah, bole bgtau kat cik tim x ape y berlaku pas2 ..?? ouch, ade volunteer dari aundience nak jawab la plak..ok, sila perkenalkan nama anda and tell me u come from where...ooo..fatirah nama awak, sedap..nama y cantik secantik org nya..ape yerk jawapannya wahai fatirah..pandainya!! tepat sekali jawapan awk!!..100 markah..ting2..betul2..bila kita gengam pasir 2 kuat2, pasir 2 sedikit demi sedikit akan keluar melalui celah2 jari..

maksudnya di sini, semakin kita genggam pasir 2, makin berkurangla pasir yg berada dalam gengaman tgn kita..begitu juga cinta, semakin kita jaga cinta 2, semakin lari cinta kita 2..dalam erti kata lain ianya bermaksud terlalu control..by the way, mana ade org y suka di control kan..tol x..so, itulah cinta..bila bercinta buat la  biasa2 je k..jgn terlau gedik macam org len xbercinta pulak..t buat malu ja bila bercinta macam nak rak, last2 putus d tengah jalan..


tapi..,

perlu ke kita terlalu biasa2 dalam bercinta sehingga tak care langsung kat psangan kita..xjugak begitu..cuma jgn terlalu over..

kawan2 tahu x??

seusia umur kita 4 bulan, janin kita telah ditiup kan roh di mana, ajal, maut, jodoh dan rezeki telah ditetapkan serta merta oleh Nya..cuma tunggu masa untuk jalani suma 2 sama ada cepat@ lambat..so, bersabar jek la yerk..

tapi, semua ketentuan 2 boleh diubah dengan doa dan usaha..sesungguhnya Allah itu Maha Pemalu..I mean Allah malu untuk tidak memakbulkan doa2 hambaNya..maka berdoa lah dengan rasa rendah diri..

then, sesayang mana sekalipun kita terhadap seseorag, tapi jika Allah berkehendakan yg dia bukan jodoh kita, dia tetap bukan jodoh kita..cuma berdoa lah jika kita benar2 mahu kan seseorag 2 supaya menjadi pasangan kita..InsyaAllah dimakbulkan asalkan niat kita baik, fi sabilillah..

hah, 2 la cerita cinta yg cik tim nak kongsikan..ade pape2 soalan x??..oo..ade gadis d hujung mahu tanya soalan..silakan..status?? awak tanya status saya ke..oh, my God..private question u know..but if u want to know, I can tell u..actually I'm still single and solo and available..hihi..and I still waiting my mr.right..=)

No comments: