Friday, March 11, 2011

Argghh, nyesal giler kawin!!

Assalamualaikum..


Ini cerita aku.. Aku (bukan nama sebenar) baru je kawin, ngan pilihan mak aku. Aku tak penah kenal pon dia (bukan nama sebenar gak). Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol brape. Pastu kadang2 sampai tengah hari tido, sampai terlepas kuliah.. haha. Tade orang marah pon. Lecturer pon tak marah.

Tapi skarang, nak tido lewat sikit je ade orang sound. "Jom la bang tido...". Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni. Kesian kena buli..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak makan kol brape, nak makan ape. Boleh makan best2, sebab beli kat kedai.. Tapi skarang, huhu.. Macam budak kecik je, kena ikut jadual makan! Dah la kadang2 dia masak masin la, pahit la.. Pastu kadang2 dia bagi aku makan sayor je bebanyak. Tak makan kang kecik hati lak, pastu tulis kat status facebook dia. Arghh, nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak shopping bile, kat mane, nak beli ape.. Kira berbelanja tanpa waswas la. Tu yang shopping kejap je melayang 2 3 ratos skelip mata. Hohoho.. Tapi skarang, nak pegi shopping je, dia dah siap2 ngan list barang nak beli. Tade dalam list, tak leh amik!! Dah la berejam-jam pusing.. Leceh tol la orang pompuan nih. Muka dia takyah citer la, memang ceria je kalau masok shopping mall. Aku je yang muka tensen. Arghh, nyesal giler kawin...

Kalau dulu masa belom kawin, rambut aku ni macam2 pesen la bleh buat.. Ala Korea bleh, ala Carles Puyol (Kapten Barcelona) pon bleh buat, tade orang sound. Tapi skarang, panjang sket je kene sound.. panjang sket je kene sound.. Dia kata x hensem la, x kemas la.. Tak potong kang dia tanak ironkan baju aku lak. Haisshh.

Ade satu hari tu, masa makan kat JUSCO, ade la sorang awek comel melintas depan kitorang. Aku pon terpandang awek tu tanpa niat (ikutkan tak berdosa la kan?..) ADEH!! Terus kena cubit peha aku dari bawah meja. Cemburu buta lak bini aku (mentang-mentang la aku hensem..). Ape lagi, menjerit la aku kat situ.

Maunye tak kuat, satu foodcourt tengok kitorang, termasuk awek tadi.. Arghh first time kot rasa malu giler camtu. Rasanye muka aku lagi merah dari sos cili atas meja. Sakit wooo bini aku cubit. Huhu.. Kesian la kat bakal anak-anak kami nanti. Haha..

Tapi yang bestnya, skarang aku dah xyah basuh baju, iron baju sendiri.. Sume dah ready made. Hehe. Bab-bab iron baju ni memang aku x berapa sket. Kalau dulu masa belom kawin, skali iron baju, sebulan aku pakai. Haha. Malas basuh sebab tanak iron lagi! (Oppss kantoi..). Pastu baju2 bergelimpangan atas katil. Aku memang suka tido atas kain baju ni (padahal malas kemas). Skarang... hehehe.

Lagi yang best, time aku demam ke, x sihat ke, rasa diri ni cam dihargai je.. Yela, kira ade orang take care la. Totalcare!! Hehehe.. Kalau masa belom kawin dulu pepandai la bawak diri kalau demam. Huhu, sadis3..

Pastu kan, skarang kehidupan aku kira tersusun la.. Maklum la dah ade 'PA'.. Kalau banding ngan dulu, hmm.. x produktif sangat la kehidupan aku. Sekali-sekali dia kejut aku bangun solat malam, kadang-kadang dia tegur kalau aku lama tak baca Quran.. Hmm sejuk hatiku. Maklum le kita ni bukan malaikat, iman turun naik. Jadi kena ade yang tolong ingatkan. Ini la pentingnya cari isteri yang solehah!

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana marah kalau abang tido lambat
Boleh la abang bangun awal-awal pagi
Then kita solat Subuh sama-sama..

Tapi kalu abang tak bangun gak,
ayang cubit je pehe abang
abang xkan murka..
Lagi abang sayang ade la..

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana jaga makan minum abang
Tengok skarang abang da nak gemok da
Takde la kurus je macam mula2 kawin dulu..

Ke memang nak abang jadi gemuk ni?
Ayang takut orang lain berkenan kat abang ek?
Jangan bimbang atau ragu okeh,
Cintaku hanya eksklusif untukmu sayang..

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana tolong iron baju abang
Sebab abang memang allergic sket bab iron2 baju
Jangan risau la nanti abang potong rambut..

Skarang abang dah tak selekeh macam dulu
Rambut da kemas, baju da kemas, senyum memanjang
Hidup terurus, amal pon terjaga, badan pon berisi juge
Argghh, nyesal giler kawin LAMBAT!!!


*** kredit 2 bakal suami ciktim..<<---sape?? hah,tu kita xtahu..

wsalam..

26 comments:

KUREKURE COMEL said...

knape ekkk...knape ekk.....mina dah kawin....rasa sama je...hahaha...

tipu je!!!....



kalau dh kawen tak dapat nak bersuka ria dgn member...huwaaaa....

Siti Nur Fatimah binti Mohamad Ali said...

lo mina ni da kawin ke..ingatkn sebaya..hehe..lepak kat blog je mina..hihi

btw, comey arnab2 u..

bunga said...

hahah...ayat sama kawan bunga..pernah tanya dia xnyesal ke kawin..dia ckp nyesal cz kawin lamat..hahaha..

Siti Nur Fatimah binti Mohamad Ali said...

ye ke bunga?? ha mina..tegok ni bunga kata : dia ckp nyesal coz kawin lambat..

yes2!! jd xsabar nak kawinnn..excited2.

iwan_dextrous said...

macam nk komen nie ek..x kahwin lg..ahhahaha

Henry Zackery said...

sy x kawen lg so sy x tau nk ckp pe..hehehe

Transformers 3 Sudah Kantoi

khaifaiz said...

huhuh.. x boley kata apa-apa.. senyum je la

Novelgurl said...

Salam..hak3..dh gatal lah tu ..tu ha..bnyk calon tu keh3.

Siti Nur Fatimah binti Mohamad Ali said...

iwan : haha..cpt2 la kawin yer..hehe

Siti Nur Fatimah binti Mohamad Ali said...

henry : ha~ awak pon...cpt2 la kawin..t bole sy mkn nasi myk free awk..ahaks!

Siti Nur Fatimah binti Mohamad Ali said...

khai : seyum...xperlu kata apa2...lagu : seyum..hihi

Siti Nur Fatimah binti Mohamad Ali said...

wsalam..byk babe...sampai xtahu nk pilih mana satu...confius2..hehe

Novelgurl said...

haha..sauk jelah :P

Khairul Antasha said...

nk kwen jugak laaa...... :P

Siti Nur Fatimah binti Mohamad Ali said...

gurl : which one yah..jap ak pikiq...

Siti Nur Fatimah binti Mohamad Ali said...

khai : jom kawin..tp bukan dgn ak la..gan novelgurl..nak??


hahhaaaaaaaaaaaaaaahhhaaaa

AkuMuzikFilem said...

nyesal tak kawin lagi awal. haha. seronok ada orang siapkan untuk aku semua, untung perempuan, semua itu tiket ke syurga

Qaseh dalia adelia said...

haha bez.. tp xmo kawen agy haha

Novelgurl said...

hahah..kuang asam kat sini eh ? nasib die x dtg balik..hampagas betul ! huh!

Siti Nur Fatimah binti Mohamad Ali said...

muzik : haha..kawin la cepat! gan gurl pon bole...dia kata dia xde bf lagi...solo molo..kahakah

Siti Nur Fatimah binti Mohamad Ali said...

qaseh : xasabau nampak...haha..xlama lg la tue..

Siti Nur Fatimah binti Mohamad Ali said...

gurl : ketawa besar nampak!..xpe t ak pagil soh dia baca..padan muka t! haha

Inspirationalefeks said...

hahaha .. best gak dah kawen :) sy ni blom kawen lg ..

Siti Nur Fatimah binti Mohamad Ali said...

efeks : nak kawin?? bole2...cpt la kawin yerk! t sy nak makan nasi minyak free..nyenye..

A.s.t.i.n.a said...

(Sedap tau kawen ) <-- dalam kurungan maka anda tidak dapat baca..

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

haha..sedap tang ape kak??

haha