Thursday, March 17, 2011

CANTIK DENGAN AIR MINERAL

Assalamualaikum..

hye..rindu saya tak?? hehe..soalan ape tu!! abaikan abaikan..
>.< ** muka comey muka comey...hihi

oke, tanpa buang masa, FA nak kongsi tips kecantikan dengan anda..sebagai permulaan, FA cuma cerita yang asas je k..

**hari ni FA jadi dr.kecantikan!!! haha..sesuka hati je..haha

untuk cantik macam my mommmm, opps!! terlupa FA, sebelum tu anda ada air x di rumah ?? maksud saya air yang bersih, kalau kat kedai, kita panggil dia air mineral, kalau di rumah, kita panggil dia air tapis....tapi x kisah la air tapis tu penapisnya dari jenama apa, yang penting air tu da di tapis !! ha, harap maklum la yerk macam biasa!

ha, untuk cantik macam my mommm, ulang suara ulang suara, untuk cantik macam FA, amalkan minum air yang berkhasiat k!! <<--tibe2 je ada nama saya di situ kan...huahua..maaf, memag sengaja letak! jangan marah jangan marah, ni blog FA oke! harap maklum!! <<--maaf maaf, FA gurau je babe..

oke, fokus2..untuk cantik, sebenarnya kita x perlukan mana-mana produk yang mahal..cukupla amalkan air kosong, bukan ais kosong k!, ..ha, ni nak bagitau kepada yang da tahu and yang memang tak tahu @ buat buat tak tahu, ni, sebenarnya hampir 80% badan kita dipenuhi air, ..

lagi pun kan..air tu penting untuk badan sebab kekurangan air menyebabkan badan kita mudah terhidrasi....yelah, tu tak kira u all masuk toilet 10x sehari lagi kan...da masuk toilet, pastu kurang pulak minum air, hah, da sah2 kulit u all kering dan metabolisme badan pon terganggu!! ha, bahaya bahaya bahaya...plez take note!! so, bila badan kita cukup air, kulit kita automatik jadi lembap..dan jangan lupa cuci muka!!

pasni, cakap kat orang rumah , JOM AMALKAN AIR MINERAL!! huahau...

seyes FA x tipu..FA da amalkan sejak bayi lagi...sebab tu FA...... ha, tu pandai2 korang la nak sambung ayat ape yerk!!//..nak cakap FA comey pon, FA da gembira....haha..ayat x tahan a.k.a ayat x bole blaaa...adik saya kata : wak luuuuuuuu...hahaha

k, tu je yang sempat FA kongsikan tentang air mineral kesayangan FA..

** tetap nak tanya, ade orang rindu FA x...kehkeh...

<<--oke, sila komen macam biasa ye, cehwahhh..bajet yerrr bak kata "inianwarhadi" hihi..bukan, sebenarnya saya nak cakap, cehwahhhh..bajet macam ade pekomen setia...kehkeh..

input tambahan :
 FA da selamat sampai Melaka, alhamdulillah,... balik uma terus terbongkang, pastu bagon, pastu cuci toilet, pastu tolong mak buang kulit telur ayamm..rarara...<< cuci toilet n buang kulit telur hobi saya!! harap maklum !!
ulser saya dah berkurang, terima kasih untuk doa-doa kalian..=)

k, sekian, nak sambung buang kulit telurrrr....n jangan lupa scan blog anda di sini!!
wasalam..



~amalkan solat taubat sebelum tidur~
**mulakan hari anda dgn solat tahajud**

12 comments:

Novelgurl said...

sALM..perghh!! rindu gegilerr..pttla lesap hak2..thnkss..nnti sy minum air bbnyk. sllunya termkn bnyk2 ngee~

Nisa' Pasir Gudang said...

ingat dah tak jumpa pintu blog hari ni. Puas cari FA...kat bawah katil..atas pokok..takjumpa! rupenye jln2 die ek...haappp babap montot kang..
Minum air sekurang2nye 3L sehari.
bukan sekadar kulit cantik tp boleh reduce weight juge...dah tu perut penuh air...sure kenyang. Sila jangan muntah ekeke

Atsuko Ichirou said...

minom bebanyak nnti kuat kencing...
huhuu
T-T

khaifaiz said...

yes.. minum byk air spy nampak hensem.. hehehe

intan.maisarah said...

menaip sambil pegang botol air. minum

:)

echah mashuri said...

yela yela rinduuuuu.huuhuh

weh!aku tak suka minum air yang dimasak.suka minum air mineral je.heee

cik ubi said...

garam mineral tuk hensem kan kan?..huhu..mineral masin yang turun dari peluh bole juge kan?..

harhar

oo~org melake, mkn telor kentut bucuk tau..:p

puteri ain said...

rindu gilerr..hehe...

air mineral sememangnya lagi sedap dari air masak..hehe

Raji berkata said...

wahhh yker
lepas nih nk kena minum air byk2 lah cmnih xD

lady dayana. said...

mak sy pun selalu pesan minum air bnyk2 ! hehe. tp sy ni jenis tak suka minum air . ahahh. pelik.

KUREKURE COMEL said...

perhhhh...kirim salam dgn org melaka ye...hehehe

AkuMuzikFilem said...

perempuan ni kalau lemak-lemak air sedap biasanya. ops, stop. ok, air yang cukup untuk tubuh, bagus untuk sistem detox badan