Friday, May 20, 2011

MINAH CELORENG

Assalamualaikum.

Hye semua !! wacha !!

oke, arini aku akan bertolak ke rawang..semalam ak baru selesai seminar p’jenamaann n p’bugkusan gan my mom kat Mitc..ak sekarang sedikit letih sbnarnya.. !! rehat tak cukop bak kata jiran ak !! ehekseheks ! ^^

Pas seminar, ak ke melaka sentral @ MC…kononnya nak check tiket ke putra…kononya la kan..sekali, ha, amik kaw..!! x de pon tiketnya ke sana..dari KT ke putra ada la !! y ada ke KL sentral ja…ak ni jarang ke sana, so ak sedikit bdebar sbnarnya..balik uma, ak search kat googla utk map semuanya..oke !! I got it, sampai kat sentral, naik komuter ke rawang…charge dlm RM 3.60..oke !!, ak masih boleh byr…alhamdulillah ohh tuhan..!!

Sekali, bila ak check keje2 ak, ad benda yang ak x siapkan…hoho… wooww!!! Profile syarikat n akauan bulanan harus dikemaskini sbb my mom nak gunakan spanjang ketiadaan ak d uma..

Pagi ni ak bagon, mcm biasa lambat la kan…hehe…ak doa ak dapat mak mentua y tak kecoh ! ** ad ke org doa mcm tu ?? eheks!

M’mandangkan ak da rancang utk ke KL sentral pagi ni, bagon2, ak pon kemasla beg baju…hah, baju pulak ak baru ja basuh jam 11pm tadi..aihh….huru hara kalo dpt bini mcm ak…kan kan kan..da basuh ak sidai kat ampaian then ak letak kat bwh kipas !! bijak bukan ?? hehe...btw, ak mmg suka wat keje last minit..hoho..sbb kalo siap awal2, ak takot ad brg y t’tinggal n ape2 jekla y swaktu dgnnya..

** Last ak g KL sentral ms explorace taun lepas…lama bukan ??

dewasa la sanggaaattttttt....

yo yo orr je ak pose !! hihi..


Alhamdulillah, baju ak semua da kering n wangi pd pagi y indah ini !! pas da siap kemas, ak pon mengadap laptop mcm y ak nga wat skrang ni..gamaknya nak siapkan profile tu la kan…bila pikir2 ohhh tidakk !! ak x nak profile tu disiap dlm huru hara n semuanya nampak kelam kabut…

Ak pon ke dapur, ckp kat mak nak ke rawang esok..agaga..x jadi g arini..sbb ak nak siapkan keje2 tu dulu..tetibe, mak ak ckp ayah ak nak hantar kan ! ahhh !! ak sgt gembira !! lega cikit ak !! xperlu ak pening2 pikir..

Tp mugkin ak akan bdebar cikit nanti bila 24hb, sbb ak nak naik komuter dr rawang ke putra..pas 3 hari, nak pulang ke rawang balik…pulang ?? eceh, mcm la rawang tu uma ak…agaga..hihi..

K, ak nak kemas diri, uma pastu ciapkan keje2..then, tunggu my dad pulang n hantar ak ke rawang !! ak akn btolak ptg ni mugkin pas asar ….ad sape nak ikut ?? hah, tolog tutup mulut kpd sape2 y nak ikut !!

knp ak tgedik2 nak g sendiri ke rawang??
** Sbb ak seorg y berani !! haha…statement apakah ini ?? statement mbangga diri dgn monolog @ ckp sorag2..hiyahh!!

** sbb ak berani la…cehwah..yo yo orr je minah celoreng ni ! bukan2…sbnarnya, ak x nak susahkan parents ak ..selain anta ak, byk keje diaorg le wat kat uma, maksud ak, siram pokok bunga ke..t pokok mati sape nak jwb ??
** jimat g sendiri..
** n ak dpt cuci mata jap kat KL tok cari pbantu uma lelaki…ak amik y kacak je k !!..hehe..

Sekian, wasalam..

Walla ~

Nukilan haru biru ^^

9 comments:

Encik MamaT said...

Fa ko nak datang kL jumpe aku ke.. hahaha....


good luck FA :)

d_tieah said...

Selamat jalan romeo.. Hahaha..


Entry Terbaru 1 : Al-Fatihah Buat Pemilik Blog Telordibasuh a.k.a Hakim Kamal
Entry Terbaru 2 : Nur Kasih The Movie ; Tonton Bersama Fizz Fairuz

Umi Asura Sanusi said...

tambang KTM RM1 je??? murah, murah..

ayid said...

folow me bek kayh :)http://ayidlovers.blogspot.com/

MiaDiera said...

kita samaaaa ngeee,suke buat keje last minit hehe

bunga said...

sama la kita..ehe

Dosh Saleem said...

pergh macam best!.huhu..btw hai! :)

alamanda said...

masa akak bujang dulu pun akak suke pegi memana sendiri jek. tp skang ade laki dah lain. kene le nyusah nyusah kan laki kan. eh salah bukan susah susahkan. manja manja dgn laki. hihihi.

Nur Liyana said...

jln2 sendiri kdgkala best..tapi skrg dh tak suka..huk3..takut la..tapi tak nak menyusahkan parent jugak..hehe