Thursday, February 10, 2011

JELES TENGOK ADE YANG DA KAWIN

arggg...ops!! salam dulu...lupe,hehe..
aish, bukak fb, tengok2 ade pic sorang member ni kawin....cemburu, jeles suma ada...haha...ye ar, sbb aku masih single n mingle lagi...

xkurag jugak ade pasangan couple y tagkap jiwang dlm fb....macam bahgia je diorg nie....tapi xtahu la kalo2 2 hanya lakonan di khalayak ramai.....haha....pepon, aku doakan moga2 mereka kekal bahagia....

umo ku masih 21 tahun..,bulan 4 ni aku akan tamatkan pengajian di Universiti Malaysia Terengganu dalam bidang kimia analisis dan persekitaran....hampir 3 tahun dok ganu nie......belajar tetap belajar, n tido tetap tido...kehkeh2...ok!! kat UMT, mcm2 aku belajar....




aku ingat lagi, ms aku first sem di sini, aku penah jadi s/u tok tim.yg dipertua mpp umt....sape lagi kalo bukan abg zahin yg femes 2....aku pon tumpag femes ms 2....hihi....waktu tu, byk tol dugaan...dugaan ape, xnyah la tahu....tapi paham2 sendiri je k.....and at the same time, aku diberi mandat tok jd exco SRNUMT...waktu 2, mana2 pelajar yg jd exco SRN xdibenarkan untuk memegag jawatan dr kelab lain....sebab pres SRN nak semua exco dpt mberikan komitmen y baik....tapi aku dikecualikan sbb pres SRN waktu 2 iaitu abg boy adalah kwn baik zahin.....lucu pulak bila terkenang yg abg boy siap mintak permission dr zahin tok amik aku jd exco SRN....ape y special sgt kat aku, aku pon xtahu....so, waktu 2 penat la jugak kan....antara mpp n kelab SRN....n alhamdulillah....sumanya da berlalu...aku kutip pengalaman tu...

sem 3, tahun 2 di umt....aku cube tok bertanding mpp....n alhamdulillah, bukan rezeki aku, aku xberjaya.....haha.....aku dapat tempat ke tiga, dia nak dua kerusi je ms 2.... lepas kalah bertanding, byk rezeki lain yg datang...syukur....n pengalaman ms nak bertanding 2 xkurag hebatnya....menguji betol mental dan fizikal...pepon, tanx tok kawan2 n mentor2 yg selalu bersama aku waktu 2...then, aku teroskan keje2 aku dlm SRN  sbg tim.s/u 2....so, dua tahun la jugak ak dok dlm srn ni ek....cptnya ms berlalu...


sem lepas, ntah mcm mana, aku pon xpaham macam mana aku bole dilantik jadi ketua blok hostel nie...nak kata aku p interview, xjugak....ntah sape punya keje y calonkan nama aku ntah....tapi aku xkisah, haha....then, aku terima....hihi....so, selama jd ketua blok ni sampai la skag, mcm2 ragam budak ak jumpa....tapi aku layan jekla...kalo x, t aku jugak y susah....hah, bila ada pogram kat asrama pulak, hp aku akan asyik berbunyi sbb budak2 nak daftar pogram......tu y aku suka....org lain balas msg kat pakwe.....aku balas msg kat student.....kehkeh...

kalo nak cite pasal kepimpinan, byk kot...tapi aku xla mahir sgt....cuma tahu la jugak kalo2 bab2  nak organize sesuatu pogram....

ok, belajar2 juga..,koke2 juga...tapi................sepanjag dok umt ni, xde satu mamat pown yg aku berkenan....haha....@ aku ni xde perasaan aek.....xtahula, tibe2 je aku rasa mcm nak kawin....sebab bulan 4 ni aku da abis belajar....kalo nak sambug pon, buat master...tu pown kalo aku rajin tahap kritikal....abis belajar, aku da bole start keje, sebab 2 bulan lalu aku dpt offer keje financial consultant kat Melaka Pembangunan Holdings...so, juz kumpul duit n temankan adik2 aku belajar....pas2 kawin....bila kawin, tu kita xtahu....aku nak bercinta pas kawin....hehe...aku malas nk couple2 nie.....sbb couple 2 byk mendatagkan y buruk dlm hidup aku....yg pentig aku nak lelaki y sekepala gan aku, otak bisnes, seorag yg positif n suka solat berjemaah n bg tazkirah kat aku...sbb aku insan yg lemah, selalu alpa....

moga doaku ini dimakbulkan n tunggu masa...=)

4 comments:

Mohd Effendi said...

sabar..jauh lg perjalanan tu..:)

sitinurfatimah said...

haha....jauh ke....ramai kwn i da kawin u.....

x3,dayana said...

rmi kwn2 akk da kwen umo brape? time nga study ke da abes study da?

sitinurfatimah said...

nga study ramai y da tunag...ada gak y da kawin....jodoh diaorg awal........