Sunday, February 27, 2011

KISAH AKU - PART 1

Assalamualaikum...hye semua teman..

cube tengok tajuk entry..

hari ni tiba2 ja saya rasa nak kogsikan tentang beberapa perkara mengenai diri saya kepada anda semua selaku teman blogger saya yang setia dan juga rakan2 yang lain..oke!! kita start oke..

1) saya suka memancing sebab saya suka ikan!! hah, jangan xtahu...tegok ikan main kejar2 gan mak bapak diorang best tau..ayah saya ada sawah..tapi saya xpasti sama ada sawah tu arwah atok saya yang punya atau skadar menyewa...ayo, da besau gajah pon xtahu tu sawah sape ..hehe...yang saya tahu, saya g tolog ayah kat sawah...haha..n, sejak kecil hingga sekarang, ayah saya yang mengusahakan sawah tu...yang best nya, sawah tu berlatarbelakangkan gunug ledang...wahh,,bila waktu pagi n matahri terbenam, tenang sungguh kat situ... trust me bro..saya cite sikit pasal sawah tu k!! masa kecik, kami adik beradik selalu tolog ayah kat sawah n mak...tolog baja dan sebagainya..tapi kitaorg byk main rasanya drpd tolog...haha...nama pon kanak2 kan...yang bestnya main lumpur...bajet mcm perang dunia..paling best bila tegok sape yang jatoh pas kena baling gan lumpur..selalunya saya yang kena..sebab saya sorang perempuan...nak lari dlm lumpur pon macam siput sedut kott...kenapa siput?? ntah,...tibe2 teringat siput masakan mak saya...sekarang saya da 20 tahun, so., da lama xmain lumpur...rindu pulak rasanya..pas tolog ayah waktu pagi, petang2 kami mancing ikan...!! best...selamba badak ja pegang cacing walopun ada yang kata geli...


2) saya suka menjahit....menjahit menenangkan hati..cehwah, haha...agak poyo statementnya disini..wakaka...
first time saya beli mesin jahit masa saya kat matrik!! pakai duit sendiri...bangga jap saya gan adik kecil saya, asraf...sebab asraf pon minat menjahit...bila saya xde rumah, dia la yang menjahanamkan mesin jahit saya tu...ayoo..ganas tol guna mamat nie..cheq pown xpaham gan lu bro..oke!! kenapa minat menjahit?? sebab kan...sebab...ala, malu la nak cakap...nak tahu gak ke,,,sebab...ala, malu la...hehe...gediknya saya....sebab sy perempuan la!! haha...bagi saya pempuan wajib ada kemahiran menjahit...hehe..mak saya pandai menjahit, so saya  pon jadi minat...n mugkin juga, pemikiran saya yang terlalu ke depan....cehwah, hehe...bukan, maksud saya, t da kawin, saya nak jahit sendiri baju suami n anak2 saya...saya xnak upah2 org...org kata air tangan ibu gitu...hihi...xsemestinya memasak je k istilah ni bole digunakan...so, setakat ni, saya ada 5 baju kurung yang saya penah jahit sendiri.....abis belajar ni, saya nak tambahkan ilmu kemahiran menjahit saya...



oke, sekian dulu beberapa perkara tentang saya...k, mohon diri dulu...tata..walla..
wasalam..

2 comments:

bunga said...

bunga suak memancing..tapi menajhit bukanlah bakat bunga..haha..

sitinurfatimah said...

belajar menjahit sis...menjahit tu best...hehe