Tuesday, February 22, 2011

TIPS MENANG PILIHANRAYA KAMPUS

Assalamualaikum...

tolong jawab salam saya ni dulu yea....hehe...

oke, sekarang semua budak kampus nga dok kecoh pasal elections, dlm bhs melayu dia, pilihan raya kampus...xkisahla u all belajar dari u mana, tapi rata2 semua orang bercakap tentang perkara yang sama...betul x??


entry saya coet je, coet?? ape tu cik tima oiii...hah, ceot tu bahasa kak tima oke...coet tu maksudnya sikit...oke!! d sini, saya nak bagi anda semua tips macam mana nak menang pilihan raya...oke, jom terjah na...

PALING UTAMA:
* niat mesti betul*
>>> menjaga kebajikan warga kampus 
hanya kerana Allah <<<

sebelum bertanding :

* belajar untuk menjinak2 kan diri dalam aktiviti kelab, sukan dan sebagainya di universiti ...adalah lebih afdal, ceh, lebih afdal gitu, hhehe...oke2, adalah lebih afdal jika anda join xtiviti tersebut sejak sem 1....supaya banyak benda anda bole belajar...bermula sebagai peserta pogram kemudian cuba cari peluang untuk menjadi pengarah pogram dan perkara2 yang sewaktu dengannya...harap anda faham maksud saya.....

* apabila anda sudah banyak melibatkan diri dlm aktiviti kelab, adalah mudah untuk anda dikenali oleh pihak atasan....sekurang2nya mereka tahu kewujudan anda dan anda di cop sbg seorang yang boleh mebuat kerja

* luaskan pengaruh anda....aiks...macam mana tu??? kami bukan selebriti kak tima oiiii...

oke!! SAYA BAGI CONTOH :


* kelab paling mudah untuk anda join bagi mendapatkan pengaruh yang besar adalah kelab yang melibatkan bidang pengacaraan

* bakat anda diasuh dari semasa ke semasa sekali gus menyebabkan anda sering menjadi mc utama untuk majlis rasmi universiti mahupun majlis yang bekonsepkan santai >> mudah untuk menjadi public figure...walaubagaimanapun, anda juga harus bijak untuk bersaing dengan rakan2 anda bagi menjadi mc pilihan kelab anda

untuk pengetahuan semua, saya bukan ahli panel MPP sedunia oke!! hehe...saya cuma berkogsi sedikit ilmu dan pengalaman yang saya ada kepada semua rakan...


kata2 hikmah saya : 
BERKHIDMAT UNTUK WARGA KAMPUS

                                            ******rupa paras adalah bonus buat anda*******

oke, sekian daripada saya...
alhamdulillah....walla~~

5 comments:

Norashiqin Kamaruzaman said...

uitm dihatiku.....<3...(n_n)V

hunny da KPOCHI said...

yeah....uitm dihatiku...............huhuhu

sitinurfatimah said...

YEAH2 uITM...UMT Dihati....hehe=) tanx for reading yah...

►AdamXis◄ said...

Assalam ciktim...Waah.nk menang PRK pun ade tips...hu3.skrg mmg tgh musim mengundi erk...hu3.gudlucklaaa utk semua calon2

sitinurfatimah said...

ye lo adam...bukan senang nak menang...tq.