Monday, March 21, 2011

MEH SINI DENGAR CERITA

Assalamualaikum..

hye, rasanya dah lama saya tak bercerita ala-ala nyenye gitu..hehe..al maklum sekarang saya berada di rumah, bercuti sakan la gamaknya!! hoho..sila la jeles kepada yang masih di kampus..hihi

oke, hari ni saya nak cerita cikit...tadi saya tolong mak wat kuih samosa, kenal kan kuih tu macam mana?? ha, kuih yang segi tiga tu yang intinya lebih kurang macam inti kuih karipap..wahh, bercakap pasal karipap, da lama saya x wat kuih karipap..yang best nya karipap pusing!! best2..sangat sedap di makan..

oke, berbalik kepada cerita kuih samosa tadi, sebenarnya ni first time saya tolong my mom wat kuih jenis ni..tapi insyaallah, memandangkan my mom seorang yang pakar dalam goreng-mengoreng, makanya, insyaallah sedap la kuih samosa yang my mom wat tu!! aihh..apa kaitan pulak kalo pandai mengoreng, maka kuih tu automatik akan jadi sedap ?? haha, mohon perhatian yah, memandagkan anda sedang berada di blog fatimah ali, makanya suka hati fatimah ali lah nak cakap apa....ahahaha..

oke,sambung di bawah sebelum saya merepek hingga ke paris...

nga dok sedap saya buang kulit kentang dan potongnya menjadi dadu, tibe2 kentang tu habis dipotong..!!! hooreyyhh!! kuang2..buat keje laju katakan..cehwah, hihi..oke! pastu saya pon potong bawang pula..hah, nga dok syok2 potong bawang, tetibe je kan mata saya yang kiut miut lagi jelita ni pedih..hah, normal la tu kan kalo potong bawang, mata pedih..

saya apa lagi, teros melompat! cehwah, agak x sabar di situ bila saya x tahan rasa kepedihan tu..hihi..ha, melompat ke toilet..memandangkan mata saya kedua-duanya pedih, maka saya jirus air ke kedua-dua ibu jari kaki saya..oke, plez take note, andai hanya mata sebelah kiri anda sahaja yang pedih, maka jirus air di ibu jari di kaki kanan..dan sebaliknya..n kalau kedua-dua mata pedih, maka jirus la kedua-duanya..ada paham?? hah, bagus! senang saya mengajar..kehkeh..

sebenarnya saya nak cerita apa ek, hehe..ha, xde apa yang saya nak fokuskan dalam entri ni sebenarnya..saja2 taip, tapi andai anda mendapat ilmu baru dalam entri, sila la ambil buat bekalan, cehwahh...

k, sekian, sembang petang saya bersama anda, ceh, macam selebriti pulak kan...kan kan kan..
oke! peace no war!


~amalkan solat taubat sebelum tidur~
**mulakan hari anda dgn solat tahajud**

26 comments:

IJAT360 said...

ingatkan nak cite ape tadi..huh..sabor je la..^_^

khaifaiz said...

yes dpt bekal kat sini.. miahahaahha

diana said...

terima kasih atas peringatan ..:p

gadis kepastian said...

haha melompat eh..p ciktim gk lapaq kuih samosa...uwaaaaaaaaa

Atsuko Ichirou said...

tak tunjuk pon rupe kuih tu cm ne...
tak taw la...
hehehe...
tips jirus ibu jari kaki tu...
tengs yah for sharing...=)

puteri ain said...

samosa ? sedapnyaaa...ada lagi tak?? fav tu....hehe

Novelgurl said...

Salam..karipap pusing ~

MiaDiera said...

kuih samosa , sedapnyaa , lama tak makan

Cik Bidadari said...

pssssssss... kalau time ada kenduri kahwinkan... part potong bawang kita cengkelat.... kita suka buat karipap sadin... aduh.... samosa...? nanti kita chek... nak carilah esok petang. arghhhhh teringin

Cik Bidadari said...

pssssssss... kalau time ada kenduri kahwinkan... part potong bawang kita cengkelat.... kita suka buat karipap sadin... aduh.... samosa...? nanti kita chek... nak carilah esok petang. arghhhhh teringin

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

@IJAT360

nak cite pasal samosa lo bro..hehe

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

@khaifaiz

dapat pon..hah, hambik!! hhehe

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

@diana

sama2..

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

@gadis kepastian

jump itu seronok !! hehe

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

@Atsuko Ichirou

sori, t next entry, saya tunjuk k! =)

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

@puteri ain

ada..byk..hehe

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

@Novelgurl

wah, ganti kak astina ke gane ni..

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

@MiaDiera

meh dtg melaka..saya hidangkan tok awak..=)

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

@Cik Bidadari

wah, suka nya di cegelat..
ha, cari ye2...=)

Khairul Antasha said...

nape x upload gmbr samosa dlm entry ni? bagi la resipi kat kitorang..heheh..

bunga said...

hahahaha..dapat gak petua kat cini..hakhakahka...

::nuRuLaDHar:: said...

pergghhh..petang ujan2 ni lapa plak citer pasal karipap la samosa la...hahahaa

Henry Zackery said...

adus, wat suspen jer.. ingatkan cite hantu tadi.huhu..nak kuih sket leh ?? :P

Artis Kembar

manggosteen said...

baru aku tau kalau pedih mata kena basuh jari kaki..tapi apa kaitannya..akakaka

Raji berkata said...

kuih ni sedap
lagi sedap dri karipap tapi kalau beli cepat jer abis >.<

eh yker kena jirus air kt kaki?
ak potong bawang time pedih ak basuh mata ak
memang lgi pedih lah =.=

Nisa' Pasir Gudang said...

samosaaaa..aduss peberet tu..bak sikit:D