Monday, March 14, 2011

SEGMEN :BEN ASHAARI SOAL CINTA

Assalamualaikum,

BANNER BEN ASHAARI

pendapat sy tentang cinta ?
pandai ke sy dalam soal cinta?
nak tahu?
hah, jom terjah!!

*************************************
maaf en.benn n reader2 blog ciktim, 
sy guna istilah bahasa diri sy "aku" untuk menampakkan kemesraan antara kita...
cehwah, ayat xbole bla...!! haha...
btw, enjoy my opinion babey!
p/s : baca dgn kadar y laju n intonasi y bsemangat!! kehkeh..
peace no war... >.<

***********************************************************


  1. LELAKI pilihan anda ?
    stylo, rock, tapi pandai ilmu agama n open minded..!! pendek cite, kita pagil dia ustaz rock!! hehe..ade ke?? ade la...kalo x buat ape ak ckp kan..hoho..tp x ramai la..kat mana? hah~ cari sendiri yerk!! huahua..=p



  2. Perlukah lelaki SEKSI ? Definasi SEKSI seorang lelaki bagi anda ?
    seksi itu subjektif..btw, lelaki itu seksi apabila dia melayan seorang perempuan dgn baik..pendek kata : memang sgt baik la!! termasok mak dia, adik beradik dia, guru2 dia n kwn2 pempuan dia..bukan sahaja pempuan, dgn lelaki pon dia layan dgn baik! sopan dan berhemah..
    sbg cth : watak ashraf muslim dlm cite cinta sempurna kat astro prima dulu, tu pon kalo u all tegok..so dlm konteks ni, LELAKI SGT PERLU AKAN KESEKSIAN ITU!!! haha...** betol nya excited ak jwb soalan ni....!!! aihh..maaf maaf,



  3. LELAKI pastinya sanggup berkorban demi cinta .. Apakah anda rasa LELAKI hanya berkorban sebelum memiliki cinta anda ? Apa jadi selepas dah miliki cinta anda ?
    sebenarnya sy xpaham soalan ni en.benn ..maaf sgt2..** ke ak y xtahu nak jawab..haha



  4. Pastinya anda tidak sanggup BERMADU bukan ? Kenapa ?
    Madu tu kan manis..so, saya nak..jwpn berani mati..!! haha..sebab musababnya ,
    **sebelum tu buka minda anda sebelum baca alasan2 sy ni..
    budak kimia kata :jgn soliddddddd sgt!! ha~:
    tuntutan Islam kpd yang mampu..
    sy bukan jenis y suka bkepit 24jam, so, it's oke kalo dia mahu y sebelah sana, kita juga y dosa kalo biarkan suami kita bpacaran dgn org lain tanpa nikah...so apa salahnya kalo hadiahkan pernikahan itu kpd dia..mesti gembira giler suami ak! haha..
    bila da lama xjumpa, da sah2 ak rindu..tp still bole coll tiap2 ari tanye dia kat mana, da makan belum, sihat arini..pendek cite : tanye soalan2 y wat dia gembira..! then, pandai2 la usha dia ..perempuan itu serba serbi cantik oke!! so, kena kreatif dlm mengayat suami anda...! huahua
    wahh, bila turn ak tok dia balik uma, n  memandangkan ak da lama xjumpa dia, bole ak masak lauk special!! kalo tp2 ari dia makan gan ak, kan jenuh ak nak belajar masak lauk2 special tp2 ari...lagi2 ak jarang ke dapur...tettttt....haha..
    ni y paling best! masa ak pon byk ak habiskan kat anak2, business y melambak2, kerja2 amal y bole ak join..maaf, ak memang seorg y hyperaktif sjk kecik, so ak xle jd suri rumah sepenuh masa ...ak suka bergerak.,..n di samping tu, ak sbg isteri kena jaga pgaulan2 dgn org luar n niat kita suma tu hanya kerana Allah...n paling penting masa ak gan Allah pon lagi banyak...
    prinsip sy : bia org amik laki ak, jgn ak amik laki org..!!! paham x?? so, kalo bmadu, ak adalah isteri pertama oke! lg pon, kedudukan isteri pertama y baik  ni tinggi d cc Allah...
    btw, sebelum tu, ak akan pastikan c dia tu betol2 mampu n adil n btaggungwab! n ak sbg isteri pertama akan scan bakal isteri suami ak tu, tok pastikan mereka itu adalah dr golongan y baik2...mereka?? wahh.,mcmbyk la pulak isteri suami ak..kuang kuang kuang...
    she said : teori senang, praktikal susah..bg sy y penting niatkan kerana Allah, positif, n bsagka baik ....insyaallah Allah lindungi kita..niat kena betol babe..!
    ** lelaki sikit, so marilah kita berkongsi suami...haha..



  5. Jika anda mengetahui pasangan anda punya teman wanita lain , apakah yang akan anda lakukan ?
    teman wanita kalo setakat kawan oke, biar jekla..tp sy akan selalu pesan, hati2, jgn sampai terjatoh hati...
    kalo teman wanita y bermaksud gf, sy akan face 2 face gan laki tu..tanye dr hati ke hati...n tanye apa kedudukan y sebenar..
    n sy bukan seorang perempuan y teros tunduk dkt lelaki walopun sy syg giler kat dia, sdgkan byk cite n byk benda y sy tahu y bf sy tu selalu kua n contact perempuan lain...harap maklum! perempuan  seorang y  kuat n x lemah!!!! harap malum lg sekali! aagaga..



  6. LELAKI atau PEREMPUANkah mudah berlaku curang ?
    dua2 sama je..



  7. SETIA... pada pendapat anda , siapakah yang lebih setia pada cinta ? Apakah buktinya ??
    dua2 juga..konsepnya sama, bila pasangan dia curang byk mana skalipon, kalo da terlalu syg, sanggup je kot diaorg tunggu...
    kalo ak? wahh, xnak ak, selamat tinggal babey...byk benda lain kot y bole ak pikirkan, sbb pjalanan hidup aku masih jauh..
    p/s : jgn beri cinta 100% kpd manusia..kita semua insan biasa y punya nafsu..n bila2 ms cinta manusia itu bole berubah..tapi kerjahlah cinta Allah, kerna cintaNya xpernah dusta..



  8. Apakah anda seorang yang mudah cemburu ?
    mula2 ye..pendek cite, kalo nampak je dia gan yg lain..teros meresap perasaan cemburu tu...huahua..sepositf2 aku, ak kan pempuan, mesti la ade perasaan tu! haha..ke korang xde??
    tp cemburu sekejap je k, 5 minit hilang..sbb ak percaya, sesibuknya ak @ dia, akan ade satu masa untuk kami bersama ...so, gunakan la ms tu sebaik mugkin! kuang2..i refer dlm topic  perkahwinan ye...
    p/s : Allah kata jauhi zina..bukan kata jgn buat zina..
          "Couple itu haram kerana menghampiri zina".
    ** ini hanya pendapat sy n sy kongsikan d sini.
    *** tanx 4 read,
    ****kredit untuk mengingatkan diri sy,
    sekian, wsalam..




    ~amalkan solat taubat sebelum tidur~
    **mulakan hari anda dgn solat tahajud**

31 comments:

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

ooo...

Qaseh dalia adelia said...

wah sggup bermadu superb

cik ubi said...

bes bace neh..ko suh aku bace laju..aku bace laju..

flow entri ni nice dan cantik je..
terpikat..

terpikat nga kandungan~tenkiu!

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

qaseh ; nyenye...hehe

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

ubi : nasib baik ko terpikat kat ak punya entry! tq2...ade bakat..cehwah...koya koya koya..

Novelgurl said...

Salam
perghh !! x dpt disngkal lagi..mmg sme..hak3

d_tieah said...

Awak awak, komen awak tu tak nampak tau.. Tadi memula tercari-cari jugak.. Try halakan mause kat pink tu rupanya ade.. Tersembunyi.. Ngee :)



Entry Terbaru 1 : Isu Ultraman, Power Rangers, Doraemon Dan Tsunami
Entry Terbaru 2: Loji Nuklear Jepun Meletup Dan Pencemaran Radioaktif Berlaku?

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

gurl : ape y sama?? agaga..

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

d : oke.. i try to change its color..

Nisa' Pasir Gudang said...

kite pun carik gak tadi...tak nampak. tu yg komen kat chatbox je..
cik tim...taekwondo pun Hebat!!

kot2 dia tak setia kuikuikui

Novelgurl said...

cE Teka ce teka ! hak3

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

nisa : i ade taekwondo je babe..hehe..sori2, sy blogger baru..kehkeh..

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

gurl : xnak men teka2..teka umo ke...ko amik spm kan...huhua..**bapak muda ko! hoho

Citarasa Rinduan said...

ehem!!
suka ustaz rock ala2 ashraf eik...cair kak...hahahha


PS: first time kak dapat peluang nak tau..perempuan yang rela bermadu,.

~thanks semalam singgah blog kak ayu~

echah mashuri said...

rajinyaa ko masuk segmen abang ben!:)

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

kak ayu : sy cari ustaz rock! kuang2..

jwpn2 sy adalah hasil pengalama, pbacaan n pemerhatian sy..hihi..

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

cha ; xtahu nak wat ape...huahua,,,dpt jugak ak kogsikan idea ak..hoho..
selamat mbaca beb!

Dekcik said...

jom kite bertukar pendapat =)
dari blog abg ben
macam2 jwpan yg ade...

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

Fuuyooh said...

sua sue gud morning.. sua sue gud morning.. istimewa raja.. hehehe

salam kenal..

Henry Zackery said...

nk lelaki rock ke ?? saya rock jugak, hehe :P

Uji Kehebatan Keyboard Anda Disini

A.s.t.i.n.a said...

Soklan no 3 tu kan.. boleh saya jawab..

biasanya setelah memiliki tidak ade istilah berkorban..

"hargailah ketika memiliki"

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

fuyohh..salam kenal jugak babe!

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

henry : ustaz rock babe..huhuahua..

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

tina : sama2 susah , sama2 senang...tq 4 answer <<<--org pakar da tolong jwb..hehe

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

dek : ok dek.

Novelgurl said...

hahha,,,

Raji berkata said...

lelaki seksi mcm mana eh o.O
ad macam perempuan seksi ker? ;D

Fuuyooh said...

salam dan selamat pagi
jom baca:

http://fuyohblog.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-tuhan-trafik.html

bunga said...

botak lelaki seksi la..ahaa

solo molo said...

macam-macam jawapan ada...
ser0nok baca...



salam ziarah dari segmen s0al hati En Ben...

mas.saari said...

singgah dari segmen BA
salam perkenalan

macam2 pendapat tentang cinta
jom baca pendapat saya!
http://masikarfan.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html