Tuesday, March 15, 2011

SEGMEN BEN ASHARI : BLOGGER IKUT NEGERI ..

Assalamualaikum..


BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN

agak rajin saya sejak-sejak ni mengikuti segmen-segmen en.benn..
good !!

sila baca dengan laju dan bersemangat!! 
harap maklum!

BANNER BEN ASHAARI

Sila ceritakan latar belakang anda ..

mula2 assalamualaikum..oke, nama saya siti nur fatimah mohamad ali, bole panggil ciktim, tapi kalau nak lagi dan lagi sedap, paggil je nama penuh saya tu...(hihi..) saya dilahirkan 21 tahun yang lalu tanggal 3 sept, lahir atas katil hospital besar melaka..pandai menyebut ma dan pa seusia 5 bulan..anak jati negeri melaka dan berdarah raden dari indonesia..maka, darah saya campuran melayu dan seberang sana..huahua..sedang menuntut dalam sarjana muda sains kimia analisis, tinggal di merlimau melaka bersama mak, ayah, abang dan adik2..tiada kakak..dan tinggal bersama kucing-kucing peliharaan adik-adik saya..nama kucing-kucing adik saya anwar adalah zizaq, yang lain saya x ingat nama nya ape...sadis tak  bila tak ingat nama kucing yang lagi 2 ekor tu?? 
 status belum berpunya tapi ada yang dah berkenan..siapa? !! hah, tu saya tak tahu...!!haha..
untuk tambahan, saya seorang yang positif, kreatif dan berpandangan jauh serta kuat semangat!!


Profesion anda sekarang ?

saya masih belajar dan pada masa yang sama sedang membantu perniagaan ibu saya di kampung dan saya bakal berkerja di Melaka Pembangunan Holdings pada bulan 5..insyaallah..dan sedang menceburkan diri dalam bidang perniagaan yang melibatkan perhubungan awam..dan berpengalaman dalam bidang motivator lebih kurang 5 tahun..


Blog favourite anda .. kenapa ?

ben ashari sebab en.benn selalu buat segmen untuk blogger-blogger lain, dan secara tak langsung membantu saya mengaktifkan neuron-neuron saya untuk berfikir bagi setiap segmen...!!!
 secara tak langsung juga, saya dapat membaca pendapat orang lain dan dapat kawan dengan ramai orang!!!!
seronokkk!!!!!!! haha..
**excited jap...


Blog yang anda tak suka nak masuk .. kenapa ?

yang mana yerk??
tapi yang pasti saya kurang berminat dengan blog yang banyak menunjukkan gambar kekasih dan menceritakan kisah cinta mereka..gaduh pon nak cite! apa kes???!!
bagi mengelakkan saya berfikiran jahat seperti :
 "wahh, macam dia sorang je y ade kekasih!!"
 so, cepat2 saya lari tanpa sempat saya follow..
haha..
maaf yerk..


Impian anda terhadap blog anda 

berdasarkan misi dan visi tertubuhnya blog ini, blog ini hanya ditubuhkan untuk dikongsikan pengalaman, pengetahuan dan kebahagian dengan blogger-blogger lain di samping dapat berkenalan dengan kawan-kawan baru...
harapan saya, 
moga kawan-kawan blogger senang berkawan dengan saya dan 
suka membaca buah fikiran saya ...
dan saya juga berbesar hati apabila ada rakan-rakan blogger yang sudi komen bagi 
setiap entri saya dan memberikan pendapat yang tak dapat saya fikirkan...
saya sangat menghargainya..!!! =)
sesungguhnya mereka-mereka ini membuatkan hari-hari saya terus berwarna-warni!!
saya sangat gembira!! hooreyyhh!!!!
Harapan saya terhadap blog pula moga blog sweetlips-fatimahali ini berdiri sama tinggi, 
duduk sama rendah bersama blog-blog yang lain..

** pesanan saya, teroskan semangat untuk berkarya walaupun hanya di blog !!!!

hiyyyyaaaaaaaaaaahhhhhh!!!


**entri segmen ni ayat-ayat nya kadang-kadang skema, kadang - kadang gila-gila..
hah, ko rasa tak ape yang aku rasa..???!! 
ke ko x rasa pape...
bagus kalo x rasa..
kuang2..

peace no war babe!!

sekian, wsalam..

~amalkan solat taubat sebelum tidur~
**mulakan hari anda dgn solat tahajud**


27 comments:

Norfa said...

salam kenalan dr awek ganu

Qaseh dalia adelia said...

ore kelate hebat2 dih haha

Cik Bidadari said...

salam... gud luck... go go go

echah mashuri said...

huhuh...gud luck tim!

echah mashuri said...

huhuh...gud luck tim!

NaNaoSaKi said...

wahh.. cik tim ni anak sulung lah yer.. hehehe.. selamat berblog :)

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 segmen blogger ikut negeri;)

apisv2 ikut negeri johor

nadiemsharmz said...

salam...dtg melawat dr BA punye segmen..jom jengok cni lak--- >

http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

fRaMe+LenSeS said...

Assalamualaikum.. aii.. Nadh orang utagha la.. Nadh dari Penang. salam lawat dari Blog enchik Ben. Salam kenai noh.. jumpa2 tu tegoq2 la noh.. ;)

fRaMe+LenSeS said...

Assalamualaikum.. aii.. Nadh orang utagha la.. Nadh dari Penang. salam lawat dari Blog enchik Ben. Salam kenai noh.. jumpa2 tu tegoq2 la noh.. ;)

manggosteen said...

sori la terkutuk blog yg ada lagu2 ni..se baik jumpa button stop kat lagu tu..hehe

Novelgurl said...

Salam..wah ! best tak sains kimia analisis tu ?

SiS NaD said...

SaLam ZiaRah DaRi SiS... DaTanG DaRi NeGeRi YaNG SaMeR... oRaNG MELAKA!~ (^_____^)V

fashah84 said...

salam ziarah..

salam perkenalan dr sy..

http://fashah84.blogspot.com

Fatin Sakura said...

salam ziarah, jap..anda nie org kelantan ke Melaka??

Henry Zackery said...

menarik cerita anda :)

10 Wantita Paling Disukai Lelaki Di Dunia

Arol Mubin said...

Apa khabar orang Melaka? Eh! Arol pun orang Melaka jugak. :) Arol pencinta kucing dan Arol hafal semua nama kucing-kucing Arol. Hehehe. ;D

Kei Seichi said...

melawat blog orang melaka oleh orang melaka...
salam perkenalan...

http://geekzster.blogspot.com/

Nisa' Pasir Gudang said...

@ciktim

anak kucing lagi 2 tu namenye cumi dan ciki...lupe ke??
kite pun suke blog yg boleh kongsi info dan touch up sikit2 peeribadi. Kenal peribadi tu kan boleh rapat silaturrahim. tp kalau tiap2 ari cite boy/girl pren..mmg boleh eh..boleh blah (ayat ciktim)

.::cintabungablogspot::. said...

Salam kenal dari segmen abg ben :)


Blogger MELAKA no.1 on list dtg terjah nie, hawau kau! hehehe :P


Jom singgah

http://ikmalira87.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

topimagine said...

Salam Perkenalan dari Melaka... sahabat Satu Bendera, Satu Negeri dan Satu Malaysia... hehehe

http://topimagine.blogspot.com/

Lya Colours said...

singgah blogger melaka =)

Opah Kentang said...

hai..Opah jenguk2 blogger Melaka :)

Salam perkenalan :)

axelida said...

assalamualaikum FA,

eh en. beng saloh masuk FA dalam list kelate ko kekda hok tak pehe nih.. sambil garu2 palo hehe (FA leh pehe dok ni?) haha

selamat berblogging... nak gi list no. 8 lak nih

babai

eintanliana said...

semoga impian jadi kenyataan..=)

Fairus Bin Mamat said...

MENJENGOK BLOGGER MELAKA.. :) DARI BLOG BRO BEN..

pRiNCe said...

selamat berkenlan...:)
prince blogger kl...
jom jadi member nak?
:)