Saturday, April 16, 2011

CERITA HUJUNG MINGGU ~

Assalamualaikum..

hoho..

esok exam !! nga serabut2...bangun2 tido masuk toilet n study..alhamdulillah da settlekan 2 subjek...ape hal aku rajin semacam ntah, ak pon x paham...selalunya aku study last minit je kot..dush2!!

sebenarnya, aku x tahu nak wat entri apa, hehe...u all apa khabar ?? sihat ko ?, ceh, macam lama x jumpa pulak kan...yo yoy orr je, jumpa pon x penah..kecuali blogger pakcik sbb dia cikgu aku..wakaka...

k, kalau u all nak tahu, kawan2 aku sekarang suma dok pening nak cari keje pas exam ni..aku sorang je kot yang kurang memikirkannya..mugkin sebab aku da dapat tawaran keje..tu pon kebetulan...er err, silap2, hidup ni x de yang kebetulan..sesungguhnya apa yang berlaku telah ditentukan oleh Allah sama ada ia bagus atau x untuk kita...ustaz aku la cakap..

betol, dalam hidup ni x de yang kebetulan...semuanya telah disusun "baik punyer" oleh Allah atas berkat doa kita siang dan malam...moral of d story, jgn sombong dgn Allah, kita ingat Allah, Allah juga akan ingat kita...x gitu kawan2 ??





k, balik cite asal tadi..aku dapat offer keje tu ak yakin berkat doa my mom..doa ibu kan mujarab..masa tu aku ikut my mom g melaka, kes gedik nak ikut..pas masuk satu office, tetibe ada kakak tu dok usha2 aku tok satu jawatan..ak pulak mcm x caya je kot..gan t-shirt ak dtg, tetibe bg ak keje..ak y tergamam ala2 hoy hoy diminta untuk dtg interview pas exam..

ak pon setuju nak datang interview tu sebab ak memang suka keje jenis tu....akak tu pon sempat lo cite cikit pasal office n gaji semua..

hok y interview tu, lom lagi...tunggu pas exam la ni yerk...t aku cite..debar ke x masa interview...hoho..pastu, my mom pulak dok pujuk n bg encourage kat aku tok belajar make -up..hoooo..penting sgt ke..ntahla, ak sbnarnya lebih yakin tanpa pakai apa2 di wajah...yelo, natural beauty gitu..haha..beauty lerr sangat...muka gadis kampung je kot..

pasni, pasti aku lebih matang..cehwah, sekarang awak tu matang ke kak tima oii ?? ahaks!! matang la jugak makcik !! k2, wahh..ak rasa banyak benda nak pikir..hidup ni cabarannya bukan makin senang..macam2 ada bak kata aznil..keje, pastu kena simpan duit tok masa depan..aku ni da la kuat bshopping, sah2 aku kena cari lelaki kaya...haha...bapak jahat aku ni ekk...


 

x la, x la,...sebenarnya ak nak tolong adik2 aku settlekan diaorng punye pengajian..ada 2 orang..jika ak dapat tolong cikit2 untuk perbelanjaan harian diaorag pon aku da rasa gembira..yola, aku dulu asyik mintak my mom baby je kan...so, bila da ada baby, sah2 diaorang tu adik kandung aku yang hensem !! awesome !!

perrr, ak sayang giler diaorang woo..ahh, tetibe ak rasa nak nagis ni pulak ape hal..ni yang ak malas nak cite pasal keluarga..x pasal2 baju ak basah dek air mata yang tumpah di siang hari...tapi ak nak cite sikit la, hehe..sayang adik punye pasal..hoho..

sebenarnya, aku sorang je kot akak diaorang..masa ak kecik2, aku pantang woo kalau adik aku ada kakak angkat !! pantang bebenor..tercabar aku rasa...tu pon pas aku geledah wallet dia..ahaks!! tapi dia x tahu..hihi..tapi, aku x la mara ke, mengamuk ke kan..cuma aku x layan dia cakap untuk beberapa minit...

aku malas la nak dok kecoh2 yang aku tu tak suka ke, meyampah ke...baik aku diam n layan perasaan sorang2...huahua,,,tapi penah sebelum kes tu, abg aku ada adik angkat pempuan...tahu x apa aku buat..?? aku mengamuk kott...ntah, aku pon x ingat aku buat apa...tapi yang pasti abg aku tahu yang aku x suka...last2, sampai sekarang kalau abg aku nak kenakan aku, dia asyik dok cite pasal benda tu...malu wooo...yelo, masa tu aku kecik, skang aku da besar...agak2 r nak kenakan aku pon kan...

haha..

balik kat cite adik aku tadi..pas aku geledah wallet dia, aku pon merajuk sorang2...sob sob...=,(

tapi tetibe je selepas berabad2 zaman, aku dok usha dompet dia lagi...nak tegok la kan dia ni da awek ke belom...last2, ak bukak, then, tahu tak ada gambar sapa ?? ha, gambar ak !! tak terkata babe !! banyak2 gambar dlm uma aku, gambar aku jugak dia letak...haha..ak seyum jekla..

start ari tu, aku jadi baik da...baik kat sini maksudnya aku da x main nak usha2 wallet dia...then, x kuasa aku nak jeles2, sebab aku tahu, kalau diaorang happy ke, susah ke, insyaallah diaorang masih ingat aku...tapi y peliknya, sekarang ni, dia pulak dok usha2 hp aku...nak tegok msg aku le tuu...tapi, aku bia je kan...bukan ak ada pakwe ponnn...apa ada hal....

k.la, da jauh le pulak ak cite..hehe.maaf yerr...

k, back to the point....pasni, ak nak keje, cari duit n tolong keluarga terutama adik2 ak yang masih belajar...dapat ringankan beban my parents...insyaallah..doakan ak panjang umor..tu je yang berada di minda aku sekarang..

btw, aku sangat bersyukur dengan semua yang aku ada..rasanya x perlu aku nak dok cemburu tengok orang lain yang lebih kaya, lebih cantik ke, apa ke..yang penting aku ada keluarga yang top 1 !! rezeki melimpah ruah aku nak kongsikan gan mereka yang kurang bernasib baik...

*** kita bagi satu, Allah bagi 10 kat kita...

k, sekian, wasalam..

7 comments:

MiaDiera said...

setuju,tak perlu nak jeles dengan apa yang orang laen ada:)

Cik Bidadari said...

alah.... yg penting... settlekan exam dengan cemerlang okey... adik... belajar tau rerajin... insyallah rezeki tu akan dtg tanpa diundang... mana kita tahukan? tapi usaha tau

puteri ain said...

jadi diri sndri dan jangan lupa kepada pencipta :)

Anonymous said...

semoga berjaya....

~budak~

Novelgurl said...

Good luck kak =)

bunga said...

setiap yang dirancang oleh-NYA adalah yang terbaik..cuma kita kena gak usaha..

Henry Zackery said...

gud luck :)

Kenapa Mereka Bersalah ?