Thursday, April 14, 2011

REZEKI MELIMPAH DARI ALLAH S.W.T

Assalamualaikum...


tadi ak g kelas, da lama x g kelas, tadi je tetibe rajin nak g..hoho...<--tolong percaya statement ni..hehe


balik kelas, ak g makan roti canai, tadi ak makan sekeping, x de mood nak makan 2..<<--nak jimat punyer pasal..hoho...oke la tu kan...pastu ak g beli kaya ball...sedap woo...ak beli singgit, tetibe ak dgr abg tu kira sampai 6 biji dia bagi, sepatutnya 4 je....ak pon pelik arr...ak pon tanya abg tu..."abg, knp byk sgt ni ??" muka ak da ketat masa tu..hilang sudah seyuman ak sejak ak mula2 bagon tido pagi tadi sampai la ak jumpa abg tu, cehwah...haha...statement nyenye apakah ?? dot!!


kaya ball dari uncle google yang baik hati..
pastu...pastuu..







abg tu jawab "xpe, ni tok awak je, jangan bagitau org lain.." amboii bang, baiknyer hatiii...ak jadi x terkata pulak tetibe bila ada abg lagi sorang belakangnya dok main mata gan ak..OMG !! ak x debar oke, cuma x selesaa...tapi ak rasa abg y dok main mata tu x la gedik ...saja usik2 budak pempuan macam ak..biasala, lelaki kan...memang suka menyakat...tapi xpela, abaikan..anggap je abg tu kanak2 kecil yang excited tegok ada sorang kakak yang comel di waktu petang..haha..


balik kpd cite abg kaya ball tadi..,


ak sebenarnya agak teruja wooo...!! sebab rezeki melimpah2 minggu ni..alhamdulillah wa cakap lu...syukur sgt2..time ak nak berjimat, time tu la byk rezeki yang datang...alhamdulillah ya Allah...pastu y x bole bla, masa ak bagi duit sekian2, bole pulak dia nak pulangkan duit yang sama nilainya tapi dalam bentuk yang da dipecahkan kpd yang lebih kecil spt RM1..tok elakkan sebarang skandal, cehwah..yo yo orr je ayat ak ni ekk...k2, tok elakkan sebarang spekulasi, ak pon cepat2 bla...haha...tapi ak sempat lo cakap terima kasih...dlm hati ak, moga Allah murahkan rezeki abg tu..tq lo bang !! suka sangat!!


abg buat saya seyum sampai ke mata..suka sangat!!


makan kaya ball buat ak rasa comeyy!!


pastu, ak pon excited lo nak bagi kawan ak makan..tapi, dia x nak pulakk dah...ak pon kata " alah nyamah je kak, amik satu..!!" ak ni memang pantang wooo kalau ak pelawa, orang x nak..sedey sgt2...tapii ak x la buat muka sedey...sedey sorang sudah2...tapi xpe, ak paham, hidup mana le paksa2 orang tol tak..


k, juz forget it...

tetibe kawan ak tu cakap, "x nak la..ntah2 abg tu da jampi2" sambil dia ketawa besar..dalam hati ak, "hah hah hah hah ?? why ak why ak ?? " ceh, x la,,,ak x cakap pon gitu dalam hati...lagi ak ketawa kwn ak cakap mcm tu adalah...yo yo orrr jek lo..ak tahu kawan ak tu cuma bergurau..maybe dia keyang sangat makan roti canai sebelum tu, tu yang x larat nak makan...


tapi bila ak makan tu, ak baca doa ni..ayat ni ada dalam al-mathurat...yang ak tahu, doa ni bagus untuk kita kalau kita berada di mana2 terutama bila kita nak makan sesuatu dari pemberian orang atau makan di kedai, ...takutla kan kalau ada yang dengki kat kita...


selamat beramal..


Doa Pendinding


pastu, ak balik hostel...g beli nasi goreng tok dinner...cehwah, dinner gitu woo...sedangkan makan sorang2 je pon bila da tapau...! nga ak dok tunggu nasi goreng siap, tetibe pengetua asrama dok depan ak n ajak aku gi makan2 hari lusa...bestnyer babe!! bertambah suka ak gamaknya !! dahla esok pon ak ada makan free under hostel gak....alhamdulillah ya Allah...


moga pengetua tu murah rezeki ya Allah...=)


k, tu je ak nak cite, ak ni baru siapkan asigment ni...so, nak tido....kroookk krookkk..urmm, halkumku da berbunyi ajak tido daaa...jumpa esok yah yank !!


jangan lupa solat n mengaji al-Quran babe n dude sekalian..=)


sekian, wasalam..



11 comments:

cemomoi said...

bukan takat murah rezeki ni... dah dekat jodoh ... eeeee

khaifaiz said...

Hang memang muka rezeki la.. cuma nak cakap, hati2 bila menerima, takut termakan budi pula.. kalu suka sama2 suka tak per.. ngeh ngeh ngeh

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

cemomoi : rr..xde maknanya..lama lagi hok yang tu..

Novelgurl said...

Alhamdulillah rezeki makin murah jodoh pun makin melekat
hahaha..

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

khai : betol jugak tu,tapi y bg tu orang y bbeza lo..


n tanx 4 advise yah..insyallah, lebih berhati2..tq yah!!

bunga said...

mmg dah rezeki xakan kemana..

hehhe..dah leh kawin dah ni cym.haha

iqbalsyarie said...

Senyum-senyum saya sendiri. Daripada cerita roti canai, sampailah akhir... diselitkan juga doa :)

Saya cuma nak sarankan satu. Amalkan zikir mat'surat (jika belum diamalkan). Testimoni saya, saya rasa lebih terjamin dengan adanya ikatan dan rantain zikir2.

:)

Henry Zackery said...

rezeki hnya tuhan yg tentukan :)

GEMPAR !! Blackberry Terbaru Boleh Baca Isi Hati

puteri ain said...

murahnya rezeki..:)
semoga dimurahkan rezeki selalo..:)

sicomot-comel said...

hensem tak abang tu??

kalo hensem, mintakkan nombor tepon dia !!!

hahahaa

MiaDiera said...

wahh thanks bagi doa tu:)