Thursday, April 7, 2011

lalala

Assalamualaikum..

alhamdulillah, selesai sudah study tok test..moga dapat jawab dengan baik..
moga Allah rahmati sekalian umat nabi Muhamad s.a.w..amin....

masa untuk tidur..!! mood yang sangat excited!! hoho..

tetibe,










cuci mata jap tengok ciptaan tuhan..alhamdulillah..masih dapat melihat kuasaNya..=)

p/s : i'm not a photographer, just got these pictures from uncle google yang baik hati! ahaks!!
       my friend said, heaven is more beautiful than all those things..
    positive attitude among our ghibtah ..


tetibe nampak segmen ni..




 ruang di dalam rumah yang menjadi kesukaan kamu?
tempat solat..
bilik tidur..
ruang makan..
* solat itu ibadah, tidur itu ibadah, makan juga ibadah!!

 pengalaman pertama kali bersama sahabat karib kamu?
aku ligat dok cite pasal apa yang best kat UMT ni..haha..
sebab dia budak second intake,
kebetolan ms tu ak da berjinak2 gan pogram U,
soh ak pon cite lah ape yang best ..
ms tu kat tv blok aku..
lepas kitaorg makin rapat,
member ak tu cakap,
"mula2 ak kenal ko, ko ni bapak berani dok tegur2 n jadi minah kepoh kat aku..
aku pulak blurr je bila ko dok cite!!"
waduuhh!!
rasa nyenye a.k.a malu pulak ms tu bila dia ckp gitu..=.=!


 tabiat buruk kamu yang cuba diubah?
suka menyanyi xkira masa kecuali depan lelaki laaa..
malu kot kalau wat gitu..
agaga..


 jika kamu menjadi guru sekolah, mata pelajaran apakah yang akan kamu pilih?
ABC !!
(aku budak cerdik)
so, semua subjek bole!!
kehkeh..
math

 bagaimana kamu memujuk / menangkan rakan kamu yang sedang menangis kesedihan?
hug her not him..
then volleyball..
err er, bukan volleyball, maksud ak tampar,
 xde ball2 nyerr..

 apa yang akan kamu lakukan apabila berada dalam keadaan marah?
angkat wudu'
mengaji al-Quran
solat
tidur

 lagu rakyat atau lagu kanak-kanak yang cukup kamu gemari?
anak itik tok iee
dondang sayang...
sy orang Melaka k!!
harap maklum!!

 lelaki / perempuan idaman kamu berada di depan mata, apa yang akan kamu lakukan untuk menarik perhatiannya?
ada ke yang aku minat ??
seyum 1
seyum 2
seyum 3
seyum 4..
seyum ni dibuat kalau dia pandang aku jek la..
xkan ak nak masam kot..
t hilang seri aku..
cehwah! ngok ngek derr
tapi ak memang seyum kat suma org..kuit3..

 mata dan bibir kamu, mana yang kamu rasakan sering menarik perhatian orang?
cincin di jari..


hahahaha..
xtahula nak jawab..
maaf..

sekian, wasalam..


~amalkan solat taubat sebelum tidur~
**mulakan hari anda dgn solat tahajud**

9 comments:

Cik Bidadari said...

gud luck for everything orait... perghhhh mood best... entrypun best.... cantik gitu....

Novelgurl said...

Betul3 ^^ nak cakp sme cam kak yana aka cik Bidadari =D

Nur Liyana said...

haahah...nk tido pun macam tue ae???hahaha

deeya said...

suke jawapan first .. terkesima ! gud luck :)

khaifaiz said...

gudluck yer for everything

MiSzy DiaN said...

menarik jpwn kamu semua taw.. hehehe..

jom share dgn yg lain kt cni plak..

http://miszydian.blogspot.com/2011/04/masing-masing-ada-cerita-sendiri.html

MiaDiera said...

indahnya ciptaan yang maha berkuasa kan:)

KUREKURE COMEL said...

nak blajor ABC dgn FA la...hehehe

Ainnur Afiffah :) said...

sempat lagi sesi berjawab sblum tido .hehe