Tuesday, May 3, 2011

MELAKA OKE ~~ !!

 Assalamualaikum..

Oke!! Alhamdulillah aku da selamat sampai ke melaka..seronok oke !!

Masa family aku otw ke umt, aku ckp kat mak, kalo nak dtg naik kete ape jenis pon bole…sbb aku cadang nak pos je barang2 aku…

Pas2, nga syok aku main msg gan adik aku, aku Tanya la kan, dia dtg naik kete apa..
Wah, sekali dia ckp naik viva…muka aku teros berubah..sbb brg aku byk, n aku x jd nak pos…huahua..

Aku pon apa lagi, g la agkut mana2 barang y le aku tinggalkan kat store blok aku..konvo t aku dtg amik..pas da pilih2 brg n agkut ke store, aku pon g tunggu family aku kat pak guard..

Sekali, ha..!! hampeh !! terkujat aku kat c2…viva bukan, wira bukan, kia bukan, camry pon bukan !! bapak berani tipu aku..last2 tpaksa aku agkut balik bag2 y aku da simpan kat store tu…** penat tahu x !! nasib baik bilik aku aras 2 ja..

Ha, pas family aku beramah mesra gan nanda n farah, rumate2 aku..aku pon chow..malam sebelum tu, aku msg mak tok wat kan nanda kek batik..alhamdulillah mak aku buatkan…hehe..tq mak !!

Hari tu minah tu pesan kat aku bawak kek batik ms aku balik melaka, tapi aku x jadi nak balik sbb exam full…n aku ni pulak jenis  x sampai hati bila dgr org nak seseuatu..aku pon apa lagi, peluang y ada ni, aku kirim kat mak jek la…hoho..

** muka dia bapak gembira !!! surprise !! haha..

Pastu, kitaorg balik…

Masa otw balik, parents aku rehat jap, n abg aku drive…last2, abg aku ajak g shopping kat mesra mall..tapi parents aku x ikut….kami berempat je g lepaking kat c2..

Masok satu kedai ni, bapak lama abg n adik aku shopping.!! Kalah aku…aku layan jekla..aku kalo shopping sekali je tegok..x kuasa aku nak try banyak2 kali..kalau diaorg, abis suma baju dia try..last2 baju2 tu bertabur..

Ak : wei, da pakai, kemas r…bsepah tau x..

Adik : bia je nga,, ko tegok tu…diaorg bukan wat keje pon, dok borak je…jom kita bagi dia keje..

Abg : aah, sepah je..mmg keje diaorg kena kemas2 suma ni !! haha..

Betol jugak tu !! hiee…

Dia 2 org je y shopping, aku tegok je..aku x minat shopping !! temankan bole…tok hilang bosan, aku main kejar2 gan anwar…huahua.. 

**  along aku jadi beli baju, adik aku takkkkkkkkkkk.........try je banyak ! aihhh 
tarik telinga kang, baru tau..

 Sampai melaka dlm jam 2am…alhamdulillah..

k, sekian..wasalam..

tq 4 reading ~~

4 comments:

KHRLHSYM said...

yang penting jalan-jalan kan? hehe

MiaDiera said...

best kan biler dapat keluar dengan family:)

mushiqbal said...

selamat bercuti =)

puteri ain said...

i love melaka !